Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Στο δρόμο σήμερα οι αγρότες σε Ηλεία - Αιτωλοακαρνανία



Κύκλο νέων κινητοποιήσεων ανοίγουν οι αγρότες, με  το «χορό» να ανοίγουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Αναλυτικότερα, μετά από απόφαση που πάρθηκε σε ευρεία σύσκεψη στην Αμφιλοχία αλλά και στα πλαίσια κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας, η ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και ο κτηνοτροφικός σύλλογος Αστακού καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα, 28 Ιουλίου, και ώρα 10:30 π.μ. στον κόμβο Kουβαρά.

«Διεκδικούμε και απαιτούμε:

-Άμεση εξόφληση όλων όσα μας χρωστάει η κυβέρνηση από ενιαία ενίσχυση, συνδεδεμένες, περιβαλλοντικά προγράμματα, εξισωτικές αποζημιώσεις αλλά και από εμπόρους και βιομήχανους, π.χ. καπνοπαραγωγοί μακρυνείας.

-Να σταματήσουν τα χαράτσια! Μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.

-Ασφάλιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ ώστε όλοι να έχουν υγειονομική κάλυψη. Κανένα χαράτσι για την Υγεία, κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς που θα φτάσει στο 6,95%, η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων και δεν είναι εμπόρευμα.

-Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Να φορολογηθούν μεγαλοαγρότες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι κλιμακωτά ως και 45%».

-Να λύσει άμεσα το πρόβλημα των εκτιμήσεων και αποζημιώσεων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% για όλες τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο.

-Να δωθούν άμεσα στους κτηνοτρόφους οι άδειες των σταβλικών εγκαταστάσεων και των πρόχειρων καταλημάτων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση», αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηλείας και οι αγροτικοί της σύλλογοι, καλούν τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μαζικά μέρος σήμερα, στις 9:30 το πρωί στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, ως αφετηρία της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων με διαμαρτυρία σε δημόσιες υπηρεσίες, που έχουν άμεση συνάφεια με τον αγροτικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου