Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Χλιδάτοι πατρινοί ζητάνε να μπουν στο νόμο Κατσέλη


Πήρε 1,5 εκατομμύριο ευρώ αγόρασε οικόπεδο, έφτιαξε τεράστια βίλα με πισίνα και σιντριβάνια και τώρα κάνει την «κινέζα». Αγόρασε μεζονέτα με θέα θάλασσα, δεν πληρώνει τις δόσεις και τη νοίκιασε στην ερωμένη του - η γυναίκα του νομίζει πως είναι απλά «ενοικιάστρια»-με συμβόλαιο πολυετούς μίσθωσης, για να διασφαλίσει πως ακόμα και αν του πάρει το ακίνητο η τράπεζα θα μπορεί να το απολαμβάνει.

Στην πρώτη των περιπτώσεων πρωταγωνίστρια είναι γνωστή πατρινή, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και αναψυχής και η οποία χρεωστάει σε τράπεζες 1.5 εκατομμύριο ευρώ αλλά δεν θέλει ούτε να πληρώσει, αλλά ούτε και να της κατάσχουν το πολυτελέστατο σπίτι.

Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιούχα θέση σε περιοχή του πρώην Δήμου Ρίου, μια ανάσα από τη θάλασσα και για την κατασκευή του - βίλα πολυτελέστατη με πισίνα, τζακούζι, σιντριβάνια , κήπος με εξωτικά φυτά – δαπανήθηκε ποσό το οποίο μαζί με την αγορά του οικοπέδου , δαπανήθηκε ποσό που φτάνει το 1.500.000  ευρώ.

Παρόλα αυτά τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται εκ μέρους της σε εξέλιξη προσπάθεια να ενταχθεί στα πτωχευμένα νοικοκυριά, παρόλο που η ίδια είναι ιδιοκτήτρια, κερδοφόρας επιχείρησης εστίασης και αναψυχής και ο άντρας της αμείβεται αρκετά καλά από το δημόσιο όπου και υπηρετεί.

Στη δεύτερη περίπτωση , γνωστός πατρινός από το χώρο της υγείας, προσπαθεί να ενταχθεί επίσης στο νόμο Κατσέλη, παρόλο που τα οικονομικά του είναι κάτι παραπάνω από ανθηρά, αρνούμενος ωστόσο να πληρώσει  τις δόσεις που οφείλει σε τράπεζα.

Λόγω της μη πληρωμής δόσεων ήδη τράπεζα του έχει στείλει ειδοποιητήριο κατάσχεσης για μεζονέτα την οποία έχει αγοράσει στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Μάλιστα εκτός απ την προσπάθεια του να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, έφτασε στο σημείο, μετά από συμβουλή δικηγόρου, να προχωρήσει σε μίσθωση μακρά διάρκειας – 20 χρόνια – της μεζονέτας, στην ερωμένη του, την οποία στη γυναίκα του εμφανίζει ως συνεργάτιδα και ενοικιάστρια.

Το σκεπτικό μέσω του οποίου προχώρησε σε αυτή την κίνηση, δεν είναι άλλο από την ανάγκη του να διασφαλίσει πως ακόμα κι΄ αν τελικά του πάρει το σπίτι η τράπεζα, πάλι θα το απολαμβάνει,  αφού το πιστωτικό ίδρυμα δεν θα μπορεί να βγάλει από αυτό την ενοικιάστρια , φίλη και ερωμένη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου