Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ορατός ο κίνδυνος οδικού αποκλεισμού στην Κράνα!


Με αποκλεισμό της οδικής πρόσβασης κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή οι περίπου 130 κάτοικοι του ορεινού οικισμού Κράνα, ο οποίος ανήκει στην ΤΚ Αμυγδαλιών του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων (ΔΕ Αλιφείρας).

Το χωριό είναι σε υψόμετρο 860 μέτρων και συνδέεται με τις Αμυγδαλιές με δρόμο που θυμίζει την Ελλάδα του Μεσοπολέμου.

Όπως τόνισαν οι κάτοικοι του χωριού από τότε που άνοιξε ο δρόμος, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, έκτοτε δεν έχει γίνει καμία άλλη παρέμβαση, με συνέπεια οι συνεχείς κατολισθήσεις να καθιστούν άκρως επισφαλή την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Ο δρόμος προς την Κράνα είναι στενός, ανηφορικός και ακριβώς από κάτω υπάρχει γκρεμός 500 μέτρων. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΤΚ Αμυγδαλιών, Κων/νος Κατσιέρης, όταν κυκλοφορούν ταυτόχρονα δύο οχήματα, ο ένας από τους δύο απέχει ελάχιστα εκατοστά από τον γκρεμό.

Όταν σουρουπώσει, η κυκλοφορία ισοδυναμεί με το περίφημο Pikes Peak, στα Βραχώδη Όρη, μεγάλη οροσειρά των ΗΠΑ, που ξεκινά από την Αλάσκα και καταλήγει στο Μεξικό, όπου κάθε χρόνο γίνονται αγώνες ράλι σε κλειστές στροφές.  Φωτισμός δεν υπάρχει, προστατευτικές μπάρες και στηθαία δεν τοποθετήθηκαν ποτέ, ενώ σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι γεμάτος πέτρες που κατολισθαίνουν ανά τακτά διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου