Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κατάντησαν "ύποπτες" οι αναλύσεις για την κατάσταση των θαλάσσιων νερών! Το Τμήμα Υγείας... βγάζει όλες τις παραλίες καθαρές! Και τον Δημορηγόπουλο;


Διαφορετικές μετρήσεις για την μόλυνση των θαλασσίων περιοχών από αυτές του Πανεπιστημίου Πατρών δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Και ενώ ο καθηγητής Απόστολος Βανταράκης εντόπισε εντερόκοκκο στην παραλία του Δημορρηγόπουλου στο Ρίον, το Τμήμα Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, βρίσκει όλες τις παραλίες πεντακάθαρες! Επικαλείται μία απόφαση του 2009 σύμφωνα με την οποία τα νερά χαρακτηρίζονται κατάλληλα  για κολύμβηση από την θέση Ακτή Καλογριά μέχρι την Ακτή Αγίου Βασιλείου.

Η ανακοίνωση βασίζεται σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στις 13 Μαϊου. Η μέτρηση του πανεπιστημίου έγινε αργότερα και μάλιστα πρωινή ώρα.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι τα εξής: ΤΟ Τμήμα Δημόσιας Υγείας αμφισβητεί τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου; Προτρέπει τους λουόμενους να κάνουν μπάνιο στην περιοχή Δημορηγόπουλου; Αναμένεται και η απάντηση από τον καθηγητή Απόστολο Βανταράκη ο οποίος και χθες παρέλαβε δείγμα για να κάνει δεύτερη μέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου