Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΩΧ ΩΧ ΩΧ!!! Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ... ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΛΟΥΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έθεσε σε ισχύ το πακέτο νόμων που ψήφισε το ουκρανικό κοινοβούλιο τον προηγούμενο μήνα, για «αποσοβιετοποίηση» της χώρας.

Το «πακέτο» περιλαμβάνει την απαγόρευση της κομμουνιστικής προπαγάνδας, των σοβιετικών συμβόλων και του ύμνου της πρώην ΕΣΣΔ,  την αποκαθήλωση όσων αγαλμάτων του Λένιν και λοιπών σοβιετικών έχουν απομείνει στη χώρα, την μετονομασία όσων πόλεων, χωριών, δρόμων, επιχειρήσεων κ.λπ. που παραπέμπουν στη σοβιετική εποχή, την επίσημη αναγνώριση των οργανώσεων που πολέμησαν κατά τον Β΄ Π.Π. για την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και το  άνοιγμα όσων αρχείων των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται στην κατοχή του ουκρανικού κράτους.

Αυτό το τελευταίο –σε συνδυασμό με το άνοιγμα των αρχείων της μυστικής υπηρεσίας της Αλβανίας «Σιγκουρίμι», που αποφασίστηκε πρόσφατα- έχει επιφέρει μεγάλη ανησυχία στις τάξεις των εν Ελλάδι αριστερών. Γιατί, είναι βέβαιο πως κάποια από τα αρχεία θα αναφέρονται στις διαταγές που ελάμβανε το ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ (π.χ. να θέσει θέμα ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης, κ.α.), στην εκτέλεση των διαταγών αυτών, στην χρηματοδότηση του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ, στις επισκέψεις «Ελλήνων» αριστερών στην Σοβιετική Ένωση και στη σοβιετική πρεσβεία στην Αθήνα και στις συζητήσεις που είχαν, καθώς και άλλες πολλές πληροφορίες που μπορεί να ρεζιλέψουν την αριστερά και τους αριστερούς.

(ΥΓ) 1: Αν στις αποκαλύψεις περιέχονται και ονοματάκια όσων αριστερών αγόρασαν –μπιρ παρά- τα κρατικά εργοστάσια της Ουκρανίας μετά την κατάρρευση του υπαρκτού, τότε προβλέπονται μέχρι και… αυτοκτονίες. Γιατί, οι… κακές γλώσσες λένε, πως κάποια πονηρά συντρόφια αγόρασαν εργοστάσια και άλλες επιχειρήσεις για λογαριασμό του κόμματος, αλλά στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν το ότι αυτά ήταν στ’ όνομά τους και τα δούλεψαν ή τα μεταπώλησαν για λογαριασμό τους. Και πως αυτοί οι κάποιοι –επιμένουν οι… κακές γλώσσες- προκειμένου να καταχραστούν τη «μαύρη» κομματική περιουσία, έφυγαν από το ΚΚΕ και κατέφυγαν στον Συνασπισμό… Λέτε να έχουμε τέτοια… πατατράκ;

(ΥΓ) 2: Όλως περιέργως,  ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, ότι κατόπιν συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, έξι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας, ενώ αναμένονται κι άλλοι. Άραγε έχει λόγους η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων να κάνει τέτοιες εξυπηρετήσεις στην ουκρανική κυβέρνηση;


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου