Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Περονόσπορος πατάτας


Σε όλες τις περιοχές οι ανοιξιάτικες πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από το παθογόνο.

Σύμφωνα με τεχνικό δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων που εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας και με βάση τα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης περιόδου δεν ευνόησαν τις προσβολές από το παθογόνο παρόλο που υπήρχαν μολυσματικές βροχοπτώσεις. Υπάρχει καθυστέρηση στην ανάπτυξη των καλλιεργειών.



Συστάσεις 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις καιρού για την επόμενη εβδομάδα, στα νησιά του Ιονίου, την Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται διατήρηση έως βελτίωση των θερμοκρασιών σε συνδυασμό με τοπικές βροχοπτώσεις και μεγάλη ατμοσφαιρική υγρασία, οι οποίες θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για προσβολές και επιδημίες περονοσπόρου. Να ξεκινήσει στις πιο όψιμες και να συνεχιστεί στις πρώιμες περιοχές η προληπτική προστασία για τον περονόσπορο. 

Φυτοπροστατευτικά 

Από τις λίστες με τα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα σκευάσματα του έτους 2017 (έκδοση 21/02/2017), σε συνεργασία με τον τοπικό γεωπόνο για την επιλογή φυτοπροστατευτικού (κατά προτίμηση διασυστηματικού), δοσολογίας και μεσοδιαστήματος εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου