Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πάτρα:Το σύννεφο που καλύπτει την πόλη από το απόγευμα μέχρι το ξημέρωμα-Χαμένοι στην... αιθαλομίχλη από τα τζάκια οι πολίτες...


Παρά τις χθεσινές προειδοποιήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη χρήση των τζακιών, η κατάσταση από το πρωί στην Πάτρα είναι αποπνικτική.  Η έλλειψη ανέμων σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μια τεχνητή ομίχλη με έντονη μυρωδιά καμένου ξύλου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος τα τελευταία 24ωρα με ανακοινώσεις τους καλεί τους πολίτες των αστικών κέντρων να αποφεύγουν τη χρήση τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας, όσο επικρατεί άπνοια.

Ωστόσο λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης τα τελευταία χρόνια ,με εξαίρεση την περσινή χρονιά, οι πολίτες επιλέγουν να καταργούν το καλοριφέρ και στρέφονται  σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Κι είναι σαφές ότι όσο περισσότερα τζάκια ανάβουν, τόσο το φαινόμενο της αιθαλομίχλης απλώνεται στον ουρανό της Πάτρας με αρκετούς Πατρινούς να παραπονιούνται ότι πλέον τους είναι δύσκολο να ανασάνουν.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα αισθητό σε περιοχές κοντά στο κέντρο της Πάτρας,  όπου υπάρχουν περισσότερες μονοκατοικίες, παρά πολυκατοικίες, με αποτέλεσμα οι καπνοί από τα τζάκια να σχηματίζουν «σύννεφα» ιδιαίτερα χαμηλά στην ατμόσφαιρα.

Η αιθαλομίχλη έχει επιστρέψει και φέτος, από τις αρχές Δεκεμβρίου οπότε και έπεσε η θερμοκρασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα απογεύματα κυρίως από τη δύση του ηλιου και μετά η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο βαριά.

Η ατμόσφαιρα μάλιστα αρχίζει να γίνεται πιο καθαρή πολλές ώρες μετά και αφού έχει ξημερώσει για τα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου