Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Αιτωλ/νία: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία, που χρειάζονται αλυσίδες-τα αποκλεισμένα χωριά (ενημέρωση 07:30)


Σε νεότερη ενημέρωση προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Αστυνομία ,σχετικά με τα σημεία του οδικού δικτύου της Αιτωλ/νίας, όπου χρειάζεται χρήση αντολισθητικών αλυσίδων ή η κυκλοφορία έχει προσωρινά διακοπεί.

Αναλυτικά, που υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωση-παγετού (ενημέρωση 07:30)

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

– Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Πλάτανο, πρώην Δ.Δ. Πυλλήνης.
– Θέση Χάνι Φασουλά, της πρώην Δ.Δ. Αποδοτίας, προς Άνω Χώρα.
–  Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, στην Περιμετρική Οδό Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου, καθώς και στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Λιδορικίου, από το 15ο χλμ. (κόμβος Ναυπάκτου – Ιτέας).
–  Αποκλεισμένα είναι τα χωριά Λιβαδάκι και Καστανιά στην Δ.Δ Πυλήνης απο Τ.Κ Παλαιοπύργου προς Ελευθεριανή.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Επ.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, διασταύρωση Νερομάνας.
Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
–  Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, από 5 ο – 52ο χλμ.(γέφυρα Επισκοπής).
–  ΕΠ. Ο. Εμπέσου – Άρτας, από Χρυσοπηγή (25ο χλμ.), έως γέφυρα Κομποτίου (43ο χλμ.).
–  ΕΠ. Ο. Εμπέσου – Περδικακίου – Αυλακιού από (12ο έως 38ο χλμ.)
–  Eπ. Ο. Αγρινίου – Εμπεσσού, θέση (ληστή), από 28ο – 32ο χλμ.
–  Επ. Ο. Αγρινίου – Γέφυρα Βέργας – Αλευριάδα – Γέφυρα Τατάρνας.

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
– Δ.Δ Δάφνης έως άνω Χώρα.
– Δημοτική ενότητα Πλατάνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress.gr , η κυκλοφορία των οχημάτων δεν είναι εφικτή στον δρόμο Καλλιθέα -Προυσός και συγκεκριμένα από το 5ο έως το 18ο χλμ (από Στριγανιά έως Αραποκέφαλα). Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκχιονιστικά δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τις εργασίες εξαιτίας χιονοθύελλας που παρουσιάστηκε στην περιοχή και θα επιχειρήσουν εκ νέου στις 8 το πρωί.

Όπως εξηγεί ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιάννης Τέγας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων συνιστάται σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα στα ορεινά της Ναυπάκτου, στο Θέρμο και τον Βάλτο.

Ο Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας κ. Δημήτρη Παπαευθυμίου, εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, ακόμη και όταν κινούνται σε κοντινές αποστάσεις: “Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε όλο το οδικό δίκτυο , ακόμη και για όσους θα διανύσουν  πολύ κοντινές αποστάσεις, έστω κι αν δεν υπάρχει χιονόπτωση στην περιοχή. Αυτό γιατί, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο παγετός. Κατά τη διάρκεια της νύχτας , σημεία παγετού στο οδόστρωμα δεν είναι ορατά και θα πρέπει οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα για να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα”, επισημαίνει ο κ. Παπαευθυμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου