Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Πάτρα - Αίγιο - Kάτω Αχαγιά τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων


Ο κύβος για τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή ερρίφθη. Το πονηρό σημείο στο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στην αιρετή περιφέρεια και τους Δήμους, βρίσκεται σε μία πρόταση στην οποία τονίζεται πως οι χώροι οι οποίοι θα προταθούν  πρέπει να βρίσκονται πλησίον των αστικών κέντρων με δυνατότητα πρόσβασης των προσφύγων και μετακίνησής τους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προς αυτά.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως ουσιαστικά στις προθέσεις του υπουργείου είναι η συγκρότηση κέντρων φιλοξενίας στις παρυφές της Πάτρας , του Αιγίου και της Δύμης.

Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο ΚΕΤΧ, ΜΟΜΑ αλλά ακόμα και κτίρια όπως η Π-Π ή η ΑΒΕΞ αποτελούν εν δυνάμει χώροι στους οποίους θα αναπτυχθούν ανοιχτά κέντρα φιλοξενία. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως σε επίπεδο πολεοδομικού ιστού Πάτρας το σενάριο που υπάρχει αφορά στη δυνατότητα δημιουργία τριών τέτοιων χώρων στους οποίους θα φιλοξενηθούν από 300 έως 400 άτομα στον καθένα .

Ανάλογος σχεδιασμός αλλά με μικρότερο αριθμός ανοικτών κέντρων φιλοξενίας φαίνεται πως υπάρχει για Αίγιο (2) και - ενδεχομένως – Δύμη (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου