Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΡΑ: Ραντεβού με το σκοτάδι για 1.000 νοικοκυριά! Εφιάλτης για εκατοντάδες πατρινούς που μπήκαν στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης


Το φάντασμα του …μαύρου, απειλεί εκατοντάδες – σε πρώτο χρόνο – καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος και χιλιάδες τους επόμενους μήνες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.
Αιτία των νέων φαινομένων ενεργειακής φτώχειας που έχουν αρχίσει να καταγράφονται την περιοχή η αδιαφορία της κυβέρνησης αλλά και των διοικούντων τη ΔΕΗ να ενημερώσουν όσους καταναλωτές από την περιοχή εντάχθηκαν πριν από 9 μήνες στο πρόσραμμα δωρεάν ρεύματος στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, πως με τη λήξη του, τα συσσωρευμένα χρέη που είχαν πριν ενταχθούν σε αυτό θα τους ακολουθούν.
Αποτέλεσμα αυτής της αλλοπρόσαλλης εξέλιξη είναι, ήδη οικογένειες από την Πάτρα να μένουν χωρίς ρεύμα επειδή έληξε το πρόγραμμα που είχαν ενταχθεί και επανήλθαν τα συσσωρευμένα χρέη, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολλών χιλιάδων ευρώ.
Το πρόγραμμα της επί εννέα μήνες δωρεάν παροχής ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά από την περιοχή ξεκίνησε στο πλαίσιο της πολιτικής αντιμετώπισης της φτώχειας πριν εννέα μήνες και ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες , αλλά κανένας δεν φρόντισε να ενημερώσει όσους απεντάσσονται από αυτό, πως δεν πρόκειται να ανανεωθεί και πως εάν θέλουν να μην ζήσουν στο σκοτάδι, πως έπρεπε να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Οι πρώτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά της περιοχής που είχαν ενταχθείς το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης έχουν ήδη καταγραφεί με τους διοικούντες τη ΔΕΗ σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης να έχουν μετατραπεί σε πόντιους Πιλάτους καθώς σηκώνουν τα χέρια ψηλά στις διαμαρτυρίες αλλά την ίδια ώρα δεν φροντίζουν για την ενημέρωση των εν δυνάμει θυμάτων της πολιτικής που εφαρμόζει η επιχείρηση.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι, πως τις επόμενες εβδομάδες θα σημειωθεί μπαράζ διακοπών σε παροχές ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες θα αφορούν οικογένειες οι οποίες είχαν ενταχθεί στο εννεάμηνο πρόγραμμα της δωρεάν χορήγησης το οποίο λήγει. Μόνο για την Πάτρα οι πρώτοι υπολογισμού αναφέρουν, πως από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχαν ωφεληθεί περισσότερες από 1000 οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου