Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Επιτάλιο: Μάθημα με τα σκουπίδια



Ανάμεσα στα σκουπίδια είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα οι μαθητές του Γυμνασίου Επιταλίου, οι οποίοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τραγική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί λίγα μέτρα μακριά από την πύλη του σχολείου τους και καθημερινά απειλεί την ίδια την υγεία τους. Η σχολική κοινότητα είναι αποφασισμένη να σταματήσει την λειτουργία του σχολείου, σε περίπτωση που, όπως τονίζεται, δεν μαζευθούν τα σκουπίδια έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι μαθητές, του Γυμνασίου Επιταλίου, οι γονείς και οι καθηγητές τους, παρά το γεγονός πως έχουν ενοχλήσει αρκετές φορές (τόσο εγγράφως όσο και προφορικά) την δημοτική αρχή Πύργου και την Υπηρεσία Καθαριότητας, από το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι σήμερα τα σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα στο σημείο ενώ εκτός των άλλων, οι σωροί αυξάνονται μέρα με την μέρα και πλέον απειλούν την υγεία των παιδιών.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Διευθυντής του σχολείου, Νίκος Χαραλαμπάκης, πολλά παιδιά έχουν αρρωστήσει με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας τις τελευταίες ημέρες, ενώ μόλις χθες τουλάχιστο δέκα από τα 41 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, παρέμειναν εκτός μαθημάτων εξαιτίας είτε σχετικών συμπτωμάτων είτε επειδή οι γονείς τους φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα.

«Τα παιδιά εδώ είναι 41 στον αριθμό και σήμερα περίπου δέκα μαθητές δεν ήλθαν είτε γιατί ήταν άρρωστοι με γαστρεντερίτιδα, συμπτώματα πονόκοιλου, εμετού και διάρροιας είτε γιατί δεν τα αφήνουν οι γονείς τους γιατί φοβούνται μην αρρωστήσουν», αναφέρει ο Διευθυντής του Σχολείου, Νίκος Χαραλαμπάκης.



Συνεχείς οχλήσεις

Από την άλλη ο κ. Χαραλαμπάκης επεσήμανε πως από τον περασμένο Ιούνιο που η υπηρεσία Καθαριότητας έκανε αποκομιδή των απορριμμάτων, το πρόβλημα έγινε εντονότερο γιατί αφενός μεν οι σωροί εμφανίσθηκαν πάλι και αφετέρου στο σημείο αυξήθηκαν και οι κάδοι, που όπως τονίζεται, μεταφέρθηκαν από άλλα σημεία του χωριού.

«Πριν το καλοκαίρι που είχαμε πάλι πρόβλημα είχαμε προφορικά ζητήσει να φύγουν τα απορρίμματα καθώς και οι κάδοι ώστε να μην ξαναδημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Τον Ιούνιο τα απορρίμματα συλλέχθηκαν οι κάδοι όμως όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά έγιναν περισσότεροι. Μάζεψαν και κάδους από τα υπόλοιπα μέρη του χωριού, τους έφεραν εδώ οπότε τα σκουπίδια από τον Ιούνιο κι έπειτα άρχισαν να αυξάνονται πιο γρήγορα και φτάσαμε τώρα σε αυτή την κατάσταση. Στις 9 Σεπτεμβρίου ζητήσαμε πάλι να μαζευθούν τα σκουπίδια πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά καθώς και οι κάδοι. Δεν πήραμε καμία απάντηση. Αναγκαστήκαμε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου να κάνουμε μια μεγάλη γενική συνέλευση όλη η σχολική κοινότητα. Με μεγάλη πλειοψηφία, γιατί υπήρξαν και γονείς που ήθελαν να κλείσει αμέσως το σχολείο, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημά μας και στείλαμε την απόφαση της γενικής συνέλευσης στην Περιφέρεια, στο Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου από το οποίο ζητήσαμε κιόλας να διεξάγει υγειονομικό έλεγχο, στείλαμε ξανά στον δήμο Πύργου, στην τοπική κοινότητα, σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή να απομακρυνθεί αυτός ο όγκος σκουπιδιών, να απομακρυνθούν οι κάδοι, να γίνει απολύμανση του χώρου για να μπορέσουμε και μετά εμείς να κάνουμε την απεντόμωση των αιθουσών», αναφέρει ο κ. Χαραλαμπάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου