Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Παλιό 1ο Γυμνάσιο Πύργου: Παρατημένο στο έλεος κακοποιών στοιχείων


Ξηλωμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια και καθρέφτες, διαλυμένα είδη υγιεινής, κατεστραμμένα κλιματιστικά, γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια, σπασμένες ντουλάπες και γκράφιτι παντού συνθέτουν την εικόνα του παλιού 1ου Γυμνασίου Πύργου. Των λυόμενων εγκαταστάσεων που για επτά χρόνια φιλοξένησαν τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου, μέχρι την ανέγερση του νέου σχολείου. Η πολιτεία δαπάνησε 665.000 ευρώ για την δημιουργία του εν λόγω χώρο και τώρα είναι παρατημένος στο έλεος των κακοποιών στοιχείων.

Από τον Σεπτέμβρη του 2015, οπότε και μεταστεγάστηκε το σχολείο στο νέο κτίριο, οι λυόμενες εγκαταστάσεις αφέθηκαν στο έλεος των κακοποιών στοιχείων. Παλιότερα, «δρούσαν» κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τώρα, εντελώς απρόκλητα, μέρα μεσημέρι, σταθμεύουν το όχημα έξω από την περίφραξη, μπαίνουν στον χώρο και ξηλώνουν τα αλουμίνια και τα φορτώνουν για να τα πουλήσουν. Κι όλα αυτά, ανενόχλητοι, αφού δεν υπάρχει φύλαξη, κι όταν καλείται η Αστυνομία, μέχρι να φτάσει στο σημείο Αστυνομική δύναμη, έχουν εξαφανιστεί.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι ναρκομανείς που σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, συγκεντρώνονται τα βράδυ στο σημείο και κάνουν ζημιές.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο όμως, φαίνεται πως διατρέχουν τα παιδιά, που τα απογεύματα συγκεντρώνονται και ανεβαίνουν με τα πατίνια ακόμα και πάνω στις στέγες, με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος να είναι εμφανής, όχι μόνο από ενδεχόμενη πτώση, αλλά και από τα γυμνά ηλεκτροφόρα (ακόμα) καλώδια που υπάρχουν στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου